Myntkartan.se

På myntkartan.se får du som privatperson hjälp att hitta närmaste plats för insättning av mynt. Om du har en mindre mängd mynt kan det vara enklare att handla för dem.

myntkartan.se

 

Myntkartan.se bygger på uppgifter från banker, växlingskontor, butiker och privatpersoner.


Du kan också hjälpa till att utveckla och förbättra myntkartan.se genom att själv lägga till platser som du vet tar emot mynt för insättning.

Att sätta in mynt kan gå till på olika sätt

Många banker tar emot mynt enbart från sina egna kunder. Det kan förekomma avgifter och det kan finnas önskemål om hur mynten ska sättas in. Det går inte att växla in gamla mynt mot nya sedlar eller mynt, utan mynten måste sättas in på bankkonto (i butiker kan man få ett tillgodokvitto). Kontakta därför banken, växlingskontoret eller butiken för mer information om hur myntinsättningen går till just där.

Viktiga datum

  • Den 30 juni 2017 är sista dag att betala med mynten.
  • Den 31 augusti 2017 är sista dag att sätta in mynten på bankkonto.

Kom ihåg att vara ute i god tid

Det kan vara svårt för banker, växlingskontor och butiker att ta emot stora mängder mynt, särskilt när vi börjar närma oss slutet av utbytet. Vänd dig till din bank eller butik för mer information.


De nuvarande 1- och 5-kronorna kan du använda som vanligt till och med den 30 juni 2017. Samma sak gäller för gamla 2-kronor om du har sådana kvar. 10-kronan kommer att vara kvar oförändrad.

Senast granskad

Innehållsansvarig

Kontakta innehållsansvarig

Fyll i information

För att minimera automatiskt spam ber vi dig att svara på frågan i fältet nedan.

3 + 8 ?