Press och publicerat

Under rubriken Press & publicerat finner du allt som Riksbanken publicerar i form av rapporter, pressmeddelanden, tal med mera. Penningpolitisk rapport publiceras tre gånger per år. I den ger Riksbanken sin syn på hur inflationen kommer att utvecklas de närmaste åren. Finansiell stabilitet publiceras två gånger per år. Där redovisar Riksbanken sin syn på stabiliteten i det finansiella systemet. 

Presskonferens: Förnyat mandat för Stefan Ingves och Kerstin af Jochnick

2017-09-29  Presskonferens med riksbanksfullmäktiges ordförande Susanne Eberstein, vice ordförande Michael Lundholm, med anledning av beslutet att förlänga Stefan Ingves och Kerstin af Jochnicks mandat som riksbankschef respektive förste vice riksbankschef.

Öppet forum: Hur självständig kan en centralbank vara?

2017-09-21  Den 21 september bjöd Riksbanken in till ett samtal om hur självständig en centralbank kan vara i dagens ekonomisk-politiska klimat för att hantera sin nuvarande och framtida roll.

Om hushållens skulder

Flerbostadshus. Foto

Samlad information om bolånemarknaden och hushållens skulder som är publicerad på Riksbankens webbplats.

Läs mer om hushållens skulder

Chatt

I samband med offentliggörandet av reporäntebeslutet finns det möjlighet att chatta med någon av riksbankscheferna. Här kan du även läsa frågor och svar i efterhand.

Visa alla chattsidor