Adam, systemförvaltare

Som systemförvaltare för RIX-INST på avdelningen för betalningar är det bra att kunna ha ”flera bollar i luften och vara snabbfotad”. Läs mer om Adams roll och hur han tycker Riksbanken är som arbetsplats.

Det bästa med mitt jobb är att jag får arbeta med betalningar och betalinfrastrukturen i en mycket spännande kontext

Vad jobbar du med?

- Jag är systemförvaltare för RIX-INST på RIX-enheten. I min roll ingår många spännande uppdrag såsom kontakt med leverantörer i det här fallet ECB och Banca D’Italia som tillhandahåller TIPS-plattformen som RIX-INST grundar sig på. Det är en hel del operativa frågor kring RIX-INST och TIPS-plattformen som hanteras. Till vardags blir det också mycket olika beredningar och samarbetsövningar med ECB och det innefattar även på strategisk nivå eftersom man får vara med och påverka TIPS-plattformens utveckling genom att komma med egna förändringsaktiviteter eller att man ger feedback på andras förändringsaktiviteter. I min arbetsroll kommer jag även mycket i kontakt med P27, Getswish och bankerna/deltagarna i stort. Senaste två 1,5-2 åren har jag även varit projektmedlem i RIX-INST-projektet. Utöver RIX-INST arbetar jag också brett med andra systemförvaltare på RIX-enheten. I systemförvaltare rollen ingår det även att vara RIX-ansvarig det vill säga vara operativt ansvarig (att leda det operativa incidentarbetet) cirka en dag i veckan.

Vad är viktigt för att göra ett bra jobb i din roll?

- Det är viktigt att man tycker om att ha flera bollar i luften och att man är snabbfotad. Sen framförallt att man tycker att betalningsområdet är extra kul för det blir en hel del djupdykningar inom betalningsinfrastrukturen.

Hur är det att jobba på Riksbanken?

- Jag är mycket positivt överraskad av kulturen på Riksbanken. Det är en ”vi”-känsla och man hjälper varandra i alla sammanhang. De som är seniora tar sig tiden att lära upp nya vilket är mycket positivt. Jag tycker verkligen om att arbeta på Riksbanken och varje morgon så ser jag fram emot att gå till jobbet, även om det varit ett intensivt år.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det bästa med mitt jobb är att jag får arbeta med betalningar och betalinfrastrukturen i en mycket spännande kontext.

Var den här informationen till hjälp? Efter ditt svar visas en kommentarsruta

Observera att det här enbart är ett kommentarfält.
Vid frågor?
Besök våra frågor och svar (öppnas i nytt fönster)

Tack för ditt svar!

Din kommentar gick inte att skicka, vänligen försök igen senare

Uppdaterad 2022-09-23