Informationsmöte - etapp 2 av e-kronaprojektet

Den 29 november 2021 bjuder Riksbanken in betalmarknadens aktörer till möte för att presentera det pågående arbetet under etapp 2 av e-kronaprojektet. Mötet är en uppföljning på det informationsmöte som Riksbanken bjöd in till i november 2020.

Riksbanken har under 2021 fortsatt sitt arbete tillsammans med Accenture för att vidareutveckla testmiljön för e-kronanätverket. Under året har Riksbanken etablerat ett samarbete tillsammans med Handelsbanken och TietoEVRY för att undersöka hur en teknisk anslutning av betaltjänstleverantörer i rollen som deltagare i e-kronanätverket skulle kunna möjliggöras via en sammanlänkning av deltagarnas interna testmiljöer gentemot e-kronanätverkets testmiljö.

Syftet med detta informationsmöte är att presentera pågående och återstående arbete inom e-kronaprojektet under 2021 samt informera om det internationella arbete med anknytning till e-krona som bedrivs på Riksbanken.

Antalet platser är begränsat och mötet är fulltecknat, information från mötet kommer att läggas ut på vår hemsida: https://www.riksbank.se/sv/betalningar--kontanter/e-krona/teknisk-losning-for-e-kronapiloten/inbjudan-till-betaltjanstleverantorer-att-deltaga-i-e-krona-piloten-etapp-2/.

För den som så önskar finns det en rapport från projektets första etapp att läsa här.

Frågor hänvisas till info.eep@riksbank.se.

Var den här informationen till hjälp? Efter ditt svar visas en kommentarsruta

Observera att det här enbart är ett kommentarfält.
Vid frågor?
Besök våra frågor och svar (öppnas i nytt fönster)

Tack för ditt svar!

Din kommentar gick inte att skicka, vänligen försök igen senare

Uppdaterad 2021-11-24