Anmälan till Riksbankens nyhetsbrev

Som prenumerant får du nyhetsbrev med aktuella frågor, senaste nytt om Riksbanken och vår verksamhet. Du får även inbjudningar till seminarier och evenemang som vi anordnar. Fyll i dina uppgifter nedan för att prenumerera på Riksbankens nyhetsbrev.

En mobiltelefon där Riksbankens nyhetsbrev syns.

Anmäl dig här:

Vilken bransch är du verksam inom?
Samtycke

Samtycket är giltigt tills vidare och innebär att mina personuppgifter sparas tills jag eventuellt tar tillbaka mitt samtycke.

Du kan när som helst kontakta Riksbanken och ta tillbaka ditt samtycke. Du förhindrar då framtida behandling av dina personuppgifter.

Kontakta Riksbankens dataskyddsombud, dataskyddsombud@riksbank.se, om du vill veta vilka uppgifter som Riksbanken har om dig, om du vill att uppgifterna rättas, överförs till någon annan, raderas eller begränsas. Om du tycker att Riksbanken behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du vända dig till Datainspektionen.

För att vi ska kunna kontakta dig behöver Riksbanken spara och behandla personuppgifter som ditt namn, din e-postadress och ditt telefonnummer. För att kunna besöka Riksbanken behöver du lämna uppgifter om namn, personnummer och hemort. Anledningen är att Riksbanken är ett skyddsobjekt enligt skyddslagen. Insamlingen av personuppgifterna är nödvändig för att Riksbanken ska fullgöra en rättslig förpliktelse (artikel 6 dataskyddsförordningen).

Dina personuppgifter delas endast med Riksbankens medarbetare och i vissa fall med Riksbankens leverantörer, till exempel en eventarrangör. Riksbanken kommer dock inte att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU.

Personuppgifter som lämnas till Riksbanken kommer att behandlas i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs Riksbankens integritetspolicy för mer information om hur Riksbanken behandlar dina personuppgifter.

Läs mer Läs mindre
Var den här informationen till hjälp? Efter ditt svar visas en kommentarsruta

Tack för ditt svar!

Uppdaterad 2021-05-25