Riksbanken och sedlarna – Tumba Bruksmuseum

Riksbanken och sedlarna – skolprogram för åk 2-9 på Tumba Bruksmuseum

Skolprogrammet Riksbanken och sedlarna är ett samarbete mellan Sveriges riksbank och Tumba Bruksmuseum. Programmet är kostnadsfritt och ges i halvklass.

Riksbanken och sedlarna är en delvis interaktiv visning som ger eleverna kunskap om Riksbankens uppdrag, funktion och om de nya sedlarnas säkerhetsdetaljer. I skolprogrammet ges även en kort historisk tillbakablick. Skolvisningen anpassas till elevernas förväntade förkunskaper för respektive årskurs. Om du har elever med särskilda behov ser vi gärna att du meddelar det vid bokningen så att vi kan förbereda oss på bästa sätt.

Bokning

Riksbanken och sedlarna visas efter överenskommelse. Visningen är kostnadsfri för skolorna. Mängden skolvisningar är begränsade. Passa på att boka in er!

Tveka inte att höra av dig för mer information om plats på e-post: [email protected].

 


Lång tradition att tillverka sedlar

På Tumba bruk har Sveriges sedelpapper tillverkats sedan år 1755 och fortfarande är det här de svenska sedlarna produceras. Museets utställningar är uppdelade på fyra hus och visar svensk sedelhistoria, liv och arbete på bruket, papperets historia och papperstillverkning för hand.

Skolgrupper tas emot året runt, efter bokning.

Uppdaterad 2018-02-23