Hemma hos Riksbanken – ett digitalt öppet hus

Nyhet Hemma hos Riksbanken är ett digitalt öppet hus där du får följa med in bakom kulisserna i Riksbankshuset. Hur förvaras Sveriges guldreserv, vad är egentligen en e-krona och vad gör folk på Riksbanken om dagarna? Programmet har premiär 5 maj klockan 11.30.

De senaste åren har Riksbanken i olika sammanhang bjudit in allmänheten till öppna hus. Besökarna har fått lyssna till föreläsningar av direktionsledamöter, se en utställning om Riksbanken och fått möjlighet att ställa frågor till bankens experter inom olika områden.

Eftersom det inte går att ordna ett öppet hus under pandemin har Riksbanken producerat ”Hemma hos Riksbanken”. Det är ett intervjuprogram där journalisten och författaren Niklas Ekdal leder ett samtal med riksbankschef Stefan Ingves och förste vice riksbankschef Cecilia Skingsley.

Det blir även reportage med Riksbankens experter som berättar om guldreserven, hur framtidens pengar ser ut och hur penningpolitiken fungerar i praktiken. Du får även träffa anställda på Riksbanken som berättar hur det är att jobba där.


”Hemma hos Riksbanken” har premiär den 5 maj klockan 11:30 på riksbank.se, Riksbankens Facebook-sida och Youtube-kanal.

Kontakt: Presstjänsten 08-787 02 00
Uppdaterad 2021-04-28