Henrik Braconier ny chef för avdelningen för finansiell stabilitet

Pressmeddelande Riksbankens direktion har utsett Henrik Braconier till ny chef för avdelningen för finansiell stabilitet. Henrik Braconier är för närvarande chefsekonom på Finansinspektionen. Han tillträder tjänsten senast den 1 januari 2018.

"Henrik Braconier har en gedigen bakgrund som ekonom och har arbetat med ekonomisk analys under lång tid. Jag och mina kollegor i direktionen är mycket nöjda med att Henrik Braconier kommer att leda och utveckla det fortsatta arbetet på den finansiella stabilitetsavdelningen", säger riksbankschef Stefan Ingves.

Henrik Braconier är för närvarande chefsekonom på Finansinspektionen där han har varit sedan 2014. Tidigare har han arbetat som senior ekonom på OECD under 2009–2014 och var innan dess prognoschef på Finansdepartementet mellan 2004–2009. Henrik Braconier har en doktorsexamen i nationalekonomi från Lunds Universitet.

Olof Sandstedt fortsätter som tillförordnad avdelningschef för avdelningen för finansiell stabilitet tills Henrik Braconier tillträder sin tjänst.

Kontakt: Presstjänsten 08-787 02 00
Uppdaterad 2017-12-08