Ska Riksbankens betalningssystem ha öppet dygnet runt?

Utvecklingen på betalningsmarknaden går i snabb takt. Efterfrågan på elektroniska och snabba betalningar ökar alltjämt. Den 12 juni håller vice riksbankschef Martin Flodén ett tal om hur Riksbanken bör modernisera sitt betalningssystem för att möta de krav som morgondagen ställer på bland annat möjligheten att göra betalningar dygnet runt.

Framtidens betalningssystem

I sitt tal kommer Martin Flodén även att resonera kring hur Riksbanken ser på en eventuell anslutning till eurosystemets plattform för realtidsbetalningar, Target Instant Payment Settlement (TIPS).

Talet kommenteras av Lars Sjögren, VD, P27 - Nordic Payments Platform AB. P27 är ett initiativ för att skapa en gemensam nordisk betalningsinfrastruktur för realtidsbetalningar. Projektet drivs av några av Nordens största banker.

Datum: 12 juni 2019
Tid: 08.00 – 09.00 (frukostmacka serveras från 07.30)
Plats: Sveriges riksbank, ingång Brunkebergstorg (ta med legitimation). Vänligen kom i god tid, tänk på att väskorna kontrolleras.

OBS. Endast för inbjudna. Har du inte fått inbjudan men önskar att delta? Skicka ett mail med en förfrågan till rebecka.hallerby@riksbank.se. Är du intresserad av att få inbjudningar till våra evenemang i framtiden? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Var den här informationen till hjälp? Efter ditt svar visas en kommentarsruta

Observera att det här enbart är ett kommentarfält.
Vid frågor?
Besök våra frågor och svar (öppnas i nytt fönster)

Tack för ditt svar!

Din kommentar gick inte att skicka, vänligen försök igen senare

Uppdaterad 2019-05-23