Mattias Erlandsson tillförordnad chef för avdelningen för penningpolitik

Nyhet Riksbankens direktion har utsett Mattias Erlandsson som tillförordnad chef för avdelningen för penningpolitik efter Jesper Hansson som lämnar Riksbanken för en ny tjänst på Swedbank. Mattias arbetar idag som biträdande avdelningschef för avdelningen för penningpolitik. Han tillträder tjänsten den 6 mars.

”Mattias Erlandsson har en lång och gedigen erfarenhet som ekonom och av kvalificerat utrednings- och prognosarbete. Jag och mina kollegor i direktionen ser fram mot att fortsätta arbeta med Mattias Erlandsson i hans nya roll som tillförordnad avdelningschef”, säger riksbankschef Erik Thedéen.

Mattias Erlandsson har tidigare arbetat på bland annat Konjunkturinstitutet där han var enhetschef innan han kom till Riksbanken. Erlandsson har varit biträdande avdelningschef på avdelningen för penningpolitik sedan januari 2020. Han tillträder sin nya tjänst den 6 mars.

Jesper Hansson har varit chef för avdelningen för penningpolitik sedan 2018. Han lämnar Riksbanken för en ny tjänst på Swedbank.

”Det har varit en stor förmån att samarbeta med Jesper och jag har verkligen uppskattat hans kunskap. Jag och mina kollegor i direktionen önskar honom all lycka vidare i sin nya roll”, säger riksbankschef Erik Thedéen.

Kontakt: Presstjänsten 08-787 02 00
Uppdaterad 2023-03-06