Jesper Hansson ny chef för avdelningen för penningpolitik

Pressmeddelande Riksbankens direktion har utsett Jesper Hansson till ny chef för avdelningen för penningpolitik. Jesper Hansson är för närvarande finansråd och chef för den ekonomiska avdelningen på finansdepartementet. Han tillträder tjänsten senast den 1 januari 2018.

"Jesper Hansson är en mycket duktig ekonom med lång och bred erfarenhet av kvalificerat prognos- och utredningsarbete. Jag och mina kollegor i direktionen är mycket nöjda med att Jesper Hansson kommer att leda och utveckla det fortsatta arbetet på den penningpolitiska avdelningen", säger riksbankschef Stefan Ingves.

Jesper Hansson kommer närmast från Finansdepartementet där han är finansråd och chef för den ekonomiska avdelningen. Tidigare har Jesper Hansson arbetat på Konjunkturinstitutet som prognoschef. Innan dess arbetade han på Riksbanken under perioden 2005-2011, bland annat som biträdande avdelningschef på avdelningen för penningpolitik. Han tillträder sin nya tjänst senast vid årsskiftet.

Anders Vredin fortsätter som tillförordnad chef för avdelningen för penningpolitik tills Jesper Hansson tillträder sin tjänst. Anders Vredin återgår sedan till sin tidigare tjänst som chef för Riksbankens stabsavdelning.

Kontakt: Presstjänsten 08-787 02 00
Uppdaterad 2017-12-08