Dina förmåner på Riksbanken

För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och känner arbetsglädje. Hos oss arbetar du mitt i Stockholms city i ett hus som är specialdesignat för vår verksamhet. Här finns gym, fina terrasser och god mat i egen matsal med utsikt över takåsarna. Här har vi sammanfattat de förmåner du har som medarbetare på Riksbanken.

Arbetstid

Hos oss har du antingen förtroendearbetstid eller fast arbetstid. Merparten av våra medarbetare har förtroendearbetstid vilket innebär att du har förtroendet att själv disponera din arbetstid i dialog med chef utifrån verksamhetens krav på effektivitet och kvalité.

Distansarbete

Möjligheten till distansarbete erbjuder flexibla arbetsformer och en balans mellan arbetsliv och fritid. Verksamhetens behov är avgörande om distansarbete är möjligt. Det kan bli olika för medarbetare beroende på arbetsuppgifter. Möjlighet till distansarbete ges upp till 2 dagar per vecka. I våra jobbannonser finns information om det är möjligt att arbeta på distans för den specifika tjänsten.

Friskvård

Våra förmåner ska i största möjliga utsträckning främja hälsa och livsstil eftersom det är bland det viktigaste för att vi ska kunna leverera goda resultat och trivas bra på jobbet. Riksbanken ger bidrag till friskvård på 5 000 kronor (tidsbegränsat under 2023, ordinarie 4 000 kr).

I Riksbankshuset på Brunkebergstorg finns goda möjligheter till träning samt dusch och bastu. Högst upp i huset finns ett gym med konditionsmaskiner, fria vikter, träningsmaskiner, pingisbord och en träningssal där medarbetare kan anordna egna träningsaktiviteter. Riksbanken erbjuder både livesända digitala träningspass via Teams och fysiskt lärarledda träningspass på kontoret, totalt 5 pass per vecka. Det finns omklädningsrum, bastu och duschar.

Fritidsföreningar

På Riksbanken finns flera föreningar: idrottsföreningen, kulturföreningen och skytteföreningen som anordnar olika event, träningspass och visningar som är öppna för alla medarbetare på Riksbanken att delta på.

Kombinera arbetsliv med föräldraskap

Alla föräldrar ska kunna kombinera arbetsliv med föräldraskap. Förutom den ersättning du får av försäkringskassan vid föräldraledighet, betalar Riksbanken ett extra föräldrapenningtillägg.

Löneväxling

Genom våra kollektivavtal är det möjligt att växla lön eller semester mot extra pensionsinbetalningar.

Pension

En viktig förmån i din anställning hos oss är att vi betalar in till din tjänstepension (enligt pensionsavtalet PA 16) och som administreras av SPV. Tjänstepensionen är en viktig del av hela din pension. När vi betalar in skatt för dig betalar vi också in till din allmänna pension. Det ingår också en trygghet i din anställning i form av efterlevandepension samt tjänstegrupplivförsäkring.

Semestervillkor

Semestervillkoren är generösa och bestäms av din ålder. Utöver semester har du möjlighet att ta ut en rörlig dag per år.

Årssemester vid månadslön: 
28 dagar till och med det år du fyller 29 år
31 dagar från och med det år du fyller 30 år
35 dagar från och med det år du fyller 40 år

Betald ledighet

  • Besök hos läkare, företagshälsovård, öppen vård eller mödravårdscentral samt för blodgivning
  • Akuta tandbesvär samt undersökningar eller behandlingar efter remiss av tandläkare eller läkare
  • Allvarligare familjehändelser
  • När du flyttar
  • När du tar examen eller tenterar

Subventionerad lunch

Högst upp i huset finns en personalrestaurang där det serveras lunch till subventionerat pris. Det finns också möjlighet att köpa frukost, mellanmål, fika och andra varor.

Subventionerad massage

Riksbanken erbjuder massage till ett subventionerat pris från kontoret- 150 kronor per tillfälle för 25 minuter massage. Det är också möjligt att boka massagetid på mottagningar runt om i Stockholms och i Uppsala.  

Övrigt

  • Terminalglasögon utan kostnad 
  • Ersättning vid läkarbesök, sjukgymnastik och receptlagd medicin
  • Ekonomiskt stöd vid doktorandstudier
  • Utbildningar och kurser inom exempelvis IT, språk)
  • Rabatt vid köp av Office 365 till privat dator
Var den här informationen till hjälp? Efter ditt svar visas en kommentarsruta

Observera att det här enbart är ett kommentarfält.
Vid frågor?
Besök våra frågor och svar (öppnas i nytt fönster)

Tack för ditt svar!

Din kommentar gick inte att skicka, vänligen försök igen senare

Uppdaterad 2020-02-24