Sök

Filtrera din sökning
26386

Din sökning gav 26386 träffar.

Hjälp

Skriv in ett eller flera sökord, separerade med mellanslag, i textrutan. Klicka på Sök-knappen så utförs sökningen. Du får en lista med de webbsidor och dokument som bäst matchar din sökfråga. Du hittar även dokument som innehåller böjda former av de ord du skriver in.

Frassökning

Vill du söka på en fras så skriver du frasen med omgivande citationstecken,  till exempel "penningpolitiskt protokoll". Då hittar du de webbssidor och dokument som innehåller frasen "penningpolitiskt protokoll"

Du kan söka på både fraser och enstaka ord samtidigt, till exempel "penningpolitiskt protokoll" direktionen.  Då hittar du de webbssidor och dokument som innehåller både frasen "penningpolitiskt protokoll" och ordet direktionen.

Om du inte hittar vad du söker

Om du inte skulle hitta de dokument du söker, prova en eller flera av följande saker:

  • Prova att ta bort ett eller flera sökord, eller prova att ange en fras som separata sökord (ta bort citationstecknen).
  • Om du är osäker på stavningen av ett visst ord, ange de första bokstäverna och en asterisk (*). Du hittar då alla dokument som innehåller ord som börjar på de bokstäver du angivit.
Sortera efter: Relevans Datum

Sök räntor och valutakurser

2024-04-25 -

Sök räntor och valutakurser, Mittkurser, Mittkurs, Fixkurs, Fixingkurser, valutakurs, valutakurser, växelkurs, växelkurser, valutor Sök räntor och valutakurser Friskrivning och reservation Via Riksbankens tjänst ”Sök räntor och valutakurser” kan...

Statistik / Räntor och valutakurser

Valutakurser till deklarationen

2024-01-02 -

Skatteverket hänvisar i vissa fall till Riksbankens webbplats för information om valutakurser i samband med deklarationen. På den här sidan har vi samlat uppgifter om årsgenomsnittskurser för 2023.

Statistik / Räntor och valutakurser

Giltiga sedlar

2022-10-13 -

Giltiga sedlar...

Betalningar & kontanter / Sedlar & mynt

Sedlar

2022-10-06 -

På sidan Sedlar och dess undersidor kan du se och läsa om vilka svenska sedlar som är giltiga att betala med, hur du kontrollerar att en sedel är äkta och hur du gör för att lösa in ogiltiga, skadade och missfärgade sedlar.

Betalningar & kontanter / Sedlar & mynt

Vad är prognosen för styrräntan?

2024-01-02 -

Det tar tid innan penningpolitiken får full effekt på inflationen och ekonomin. Därför vägleds penningpolitiken av prognoser för den ekonomiska utvecklingen. Riksbanken publicerar även en prognos för styrräntan.

Penningpolitik / Vad är penningpolitik?

Referensräntan (enligt räntelagen)

2023-12-29 -

Riksbanken ska enligt räntelagen fastställa en referensränta varje kalenderhalvår. Det är Riksbankens styrränta som styr nivån på den referensräntan.

Statistik / Räntor och valutakurser

Kalender 2024

2023-07-05
Press & publicerat / Kalender

Räntor och valutakurser

2023-11-27 -

I Riksbankens databas med räntor och valutakurser finns noteringar för valutakurser samt riksbanksräntor och vissa svenska och internationella marknadsräntor. Dessa går dels att söka fram på webbplatsen via vår tjänst ”Sök räntor och...

Statistik

Minnesmynt från 1900-talet

2021-05-21 -

Samtliga minnesmynt från 1900-talet är giltiga betalningsmedel.

Betalningar & kontanter / Sedlar & mynt

RIX-INST Övergripande beskrivning

2024-03-15 889,7 kB -

Anvisningar RIX och Penningpolitiska Instrument Övergripande beskrivning av RIX-INST Mars 2024 2 [16] Innehåll 1 Introduktion ..............................................................................