Välkommen till nya riksbank.se!

Nyhet Med nytt utseende, uppdaterat innehåll och en flexibel teknisk plattform lanserar vi nu nya riksbank.se. Målet är att webbplatsen ska vara enkel att använda och att du snabbt ska hitta det du söker.

Riksbankens kommunikationschef Ann-Leena Mikiver

– Vi har utgått från våra målgruppers behov och skapat en effektiv, säker och flexibel webbplats som snabbt kan anpassas för framtida krav. En mer renodlad design gör att populärt innehåll, som till exempel vår senaste penningpolitiska rapport, kalendern och nyheter, har fått ännu större fokus på startsidan, säger Riksbankens kommunikationschef Ann-Leena Mikiver.

Välanvända funktioner finns kvar men har i vissa fall fått en ny plats i strukturen. Ett exempel är sök räntor och valutakurser som har flyttat in under området statistik, men som du också numera når via en genväg på startsidan. Bland genvägarna hittar du också till frågor och svar, lösa in ogiltiga sedlar och villkor för auktioner. Precis som tidigare går det att hämta räntor och valutakurser via vårt öppna API (ett öppet API betyder att vi gör utvalda delar av vår data tillgänglig så att andra kan använda det för att utveckla egna digitala tjänster).

– En webbplats blir ju aldrig klar, men nu har vi en stabil grund att arbeta vidare från vilket känns mycket bra! Våra besökare och deras behov är något vi hela tiden har med oss och vi jobbar på att bli ännu bättre på att utvärdera vår webbplats, säger Ann-Leena Mikiver.

Till denna första version av nya riksbank.se har fokus varit på innehåll publicerat från 2017 och framåt. Nyheter, pressmeddelanden, rapporter, tal och övrigt material publicerat före 2017 finns i Riksbankens webbarkiv (som pekar till gamla webbplatsen). Webbarkivet blir tillgängligt inom kort.

Kontakt: Presstjänsten 08-787 02 00
Uppdaterad 2018-02-01